Náramky a jejich délky

Náramky a jejich délky, jak vybrat správnou délku náramku?
Náramky v nabídce Joy-sperky.cz mají vždy uvedenou celkovou délku (včetně zapínání). Při svém výběru náramku porovnejte uvedenou délku s obvodem svého zápěstí. Jednotlivé typy náramků poskytují různé možnosti přizpůsobení délky náramku Vaší potřebě. Při výběru náramku hraje roli zejména jeho délka. Je tedy důležité zvolit si správnou velikost, neboť pokud si vyberete příliš malý, nebude pohodlný při nošení. Pokud ale bude naopak velký, může vám lehce z ruky spadnout. Velikost náramku se pohybuje zpravidla od 18 do 23 cm. U náramku není moc těžké odhadnout jeho správnou velikost.

Důležitým kritériem pro výběr velikosti je obvod zápěstí. Jestliže nevlastníte žádný náramek, který byste mohli změřit, doporučujeme využít krejčovský metr. Jestliže zrovna nemáte metr po ruce, velmi dobře Vám poslouží i kousek provázku, nebo proužek papíru. Pokud chcete mít naprostou záruku toho, že vybraný náramek bude přesně tak dlouhý, jak potřebujete, držte se těchto bodů:

  • Krejčovský metr, provázek nebo proužek papíru oviňte těsně kolem zápěstí
  • Vezměte fix a udělejte s ním značku
  • Přiložte provázek k pravítku a změřte ho
  • K naměřené délce přičtěte 1 až 2 cm
  • Při volbě velikosti náramku pamatujte, že jeho nošení musí být pohodlné a nesmí nijak omezovat
  • Rozhodněte se, jestli chcete náramek volný nebo těsně padnoucí na ruku. Pokud chcete volnější náramek, zvolte větší velikost, a pokud těsně padnoucí, vyberte si velikost menší.

Co mám dělat, když neznám obvod zápěstí?
Vždy je lepší zápěstí změřit, ale pokud se jedná o dárek, chápeme, že to není vždy možné.
Můžete objednat velikost dle vašeho uvážení, případně zvolit standardní dámskou, či pánskou velikost.
Statisticky má běžná žena zápěstí 16-18 cm a většinou obvod zápěstí muže je 18-20 cm.
V případě, že zvolená velikost náramku nevyhovuje, náramek vám rádi a ZDARMA upravíme.

Vybrali jste špatnou velikost?
Pokud se náhodou přece jen při nákupu netrefíte, nebo vám bude někdo kupovat náramek jako dárek a velikost neodhadne - nevadí. Neprodleně nás kontaktujte na emailové adrese: info@joy-sperky.cz nebo na telefonním čísle +420 770 177 917 a my se s Vámi rádi dohodneme na výměně za jinou velikost. Nenošené a nepoškozené šperky lze bez problémů vyměnit do 14 dnů od koupě.