Hledáte dokonale padnoucí prsten?

Velikost prstenu:

Jak se velikost prstýnku určuje? Většinou se jedná o vnitřní průměr prstenu a častěji vnitřní obvod prstenu, který je udáván v milimetrech. U popisu prstýnku, tak můžete najít hodnoty jako velikost prstenu, velikost kroužku atd. Nejlepší a nejpřesnější je nechat si změřit prst klenotnickým kroužkem, v klenotnictví odborníkem. Běžné dámské velikosti prstenu jsou 52 až 57 (krajní velikost 59 je již pro silnější ženské prsty a velikosti 43 až 51 zase pro zcela tenké ženské prsty). Velikost prstenu měřte vždy přesně na tom prstu, kde bude prstýnek umístěn.

 

 

www.joy-sperky.cz

 

Měřící kroužky:
Jeden ze způsobů určení velikosti prstenu (např. pokud chcete prsten vybrat jako překvapení nebo dárek) je porovnání prstenu (či jen jeho obkresleného obrysu) s níže umístěnými kroužky. A to tak, aby po přiložení prstenu na kroužek byl vidět celý okraj vytištěného kroužku, ale ne už jakékoli bílé místo mezi obrysem vytištěného kroužku a prstenem.

Měřící proužek:
Vytiskněte si tuto stránku a vystřihněte měřící proužek(y), V rozšířeném místě proužku označeném šipkou jej podle nakreslené rysky lehce nastřihněte.

Omotejte proužek kolem prstu (čísly nahoru) a zastrčte jej do zástřihu.

Proužek nesmí být na prstě příliš utažen, ale ani příliš volný. Nezapomeňte také na to, že prsten musí být větší než kloub na prstu, protože prsten přes něj musíte pohodlně přetáhnout. Vaši velikost pak můžete odečíst na proužku v místě zástřihu.

Měřícími kroužky nebo měření podle padnoucího prstenu:
Pomocí speciálních měřících kroužků zjistíte, jakou velikost potřebujete. Kroužek musí sedět natěsno, ale musí jít přetáhnout přes kloub.

Pokud máte k dispozici ‚‚vypůjčený’’ prsten v dané velikosti, doporučujeme Vám ho přinést a nechat měření na odborníkovi – ten pomocí tzv. trnu přesně zjistí velikost prstenu. Velikost prstenu měřte podle podobného typu prstýnku, jenž chcete pořizovat.

 

 

Není prsten jako prsten. I když zvládnete skvěle podchytit předešlé body, může nastat ještě jeden zádrhel. Při určování velikosti totiž může hrát roli i tloušťka prstenu. Prsteny, které mají široký kroužek, bývají obvykle těsnější než tenké prsteny. Naměřená velikost obecně odpovídá spíše tenčímu prstenu. Pokud tedy máte v plánu koupit masivnější prsten, připočtěte k tomu ještě rezervu přibližně 2-3 mm.

 

Vybrali jste špatnou velikost?
Nevadí. Neprodleně nás kontaktujte na emailové adrese: info@joy-sperky.cz nebo na telefonním čísle: +420 770 177 917 a my se s Vámi rádi dohodneme na výměně za jinou velikost. Nenošené a nepoškozené šperky lze bez problémů vyměnit do 14 dnů od koupě.